Snewisport cikk a Raffica VSE-ről


2011.05.02.
A Sponsi feladata lesz megszerezni az Raffica VSE első Kékszalag aranyérmét. Nem lesz könnyű, de elérhető a cél.


Jobb test, új design, régi cél!


 
A cím nem egy plasztikai műtétek során átesett hölgyről szól, bár nem járunk messze az igazságtól. Szebb és jobblett, de most ezt a beavatkozást egy vitorláson hajtották végre. A végeredmény meggyőző lett: szép, sportos test, kimagasló árbóc, egyedi megjelenés mindez divatos színekbe bújtatva.  
 
 
Sponsi vagy Raffica?

Volt vele munka bőven … A tél és a tavasz építkezéssel, szépítkezéssel telt. Jobb test, új design, de a cél a régi. Dobogós helyezések, lehetőleg a legmagasabb szinten. 2011 a Sponsi éve, ez lett a      Raffica VSE zászlóshajója. A Sponsi megkapta a Raffica design elemeit, így első ránézésre deja vu érzése lehet bárkinek, de eloszlatva minden kétséget a Raffica megvan, csak a parton pihen, idén a Balatonon alig fogjuk látni, inkább távoli vizeken gyűjti az érmeket. Mindennek az oka a Kékszalag, ami idén a hagyományos rendezési elv szerint rajtol, tehát többtestű hajók és a Liberák kiestek.Sponsi tuning

A Sponzor Wanted sohase volt kész. Mindig tuningolták, javították. 2011-re a test átépült, az árbóc megnőtt.  Praktikusság, de így már a Raffica vitorlázata is használható, ami nem elhanyagolható, hiszen tavaly új ”vászont” kapott a csapat. A vitorlafelület és az új kormánylap jótékony hatással van a végsebességre is. Mivel létrát nem lehet használni, így felkerült a korlát is.

Király Zsolt irányít, két versenyen két ezüst

A Sponsi feladata lesz megszerezni az Raffica VSE első Kékszalag aranyérmét. Nem lesz könnyű, de elérhető a cél. Az évkezdés eddig jól sikerült. Az Évadnyitón és a  Mihálkovics Emlékversenyen elért második helyezés okkal ösztönzi a csapatot. Az edzések során még finom hangolni kell a Sponsit, de érezhetően egyre gyorsabb.  A csapat átszerveződött, a kormányos fixen Király Zsolt lett. A tavaly állandósult heti edzés idén is folytatódik, és szinte minden hétvégén rajthoz áll a Team.
Raffica és a támogatók

A Raffica VSE idén szorosabban együttműködik a támogatókkal és a szurkolókkal is. Az év egy fotókiállítással kezdődött, aminek megnyitóján ritkán látható tömeg gyűlt össze Balatonfűzfőn. Majd következett a Partnertalálkozó, ahol a támogatók és a sportmédium jeles képviselői töltöttek el együtt egy kellemes estét.  Legutóbb pedig sikeresen mutatkozott be a Raffica vitorlás a Helly Hansen által szervezett törökbálinti nyílt napon. Jelenleg egy HH játék zajlik a Facebook-on, aminek fődíja egy közös edzés a csapattal, még lehet csatlakozni!

A Raffica VSE életét figyelemmel lehet kísérni a www.raffica.hu oldalon, de a legfrissebb képek, bejegyzések felkerülnek a www.facebook.com/Raffica.hu oldalra is.
 
cikk: www.snewisport.com 
 

© 2010-2015 raffica.hu - Minden jog fenntartva! email: info@raffica.hu

Designed and created by Adamic