Olaszországi verseny: Az 50.Gorla és a 60.Centomiglia


2010.09.10.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is részvettünk az Olaszországban megrendezett 50.Gorla és 60.Centomiglia versenyen.


Gorla, CentomigliaA korábbi évekhez hasonlóan az idén is részvettünk az Olaszországban megrendezett 50.Gorla és 60.Centomiglia versenyen. Ez azonban különleges volt számunkra, mivel egy Olasz csapat, egy baráti társaság bérelte a Raffica hajónkat néhány magyar mancsafttal.

Daniele Larcher keresett meg bennünket, hogy mindkét neves versenyen közös csapattal vegyünk részt. Számunkra megtisztelő volt ez a felkérés, mivel Daniele egy nagyszerű kormányos, aki Centomiglia történetébe beírta nevét, hiszen két alkalommal abszolút első helyen végzett, egyszer asso kormányosként, illetve egyszer a Clandesteam kormányosaként !!!

Az 50. Gorla

A Gorla egy közel 50km-es táv, a Centomiglia előversenye.
A résztvevők között a Clandesteam (libera), Wild Lady (Wilke49) és a Grifo (klassica libera) volt számunkra ellenfél, így figyelmünk elsősorban rájuk irányult. Egy jó rajt után, viszonylag erős szélben haladtunk. Sajnos mivel a csapat nem volt kellőképp összeszokva, nem tudtuk a maximumot kihozni a hajóból. A torbolei bóját 4.-nek vettük a Grifoval, majd a gyengülő szélben sikerült őt megelőzve a 3-helyen befutnunk. A liberák között a 2. helyezést értük el.


Fényképeket a galériában nézzétek meg!


A 60.Centomiglia

A Centomiglia rajtja előtti 10 percben már felerősödött a szél közel 30 csomóra, így a versenyt 100as fokkal, 1-es reffel kezdtük meg. Ebben a szélerősségben való vitorlázás inkább túlélésre való törekvés volt, mint vitorlázás, de így is szépen haladtunk Torbole felé. Az olasz kormányos taktikáját követve szépen lapozgattunk a sziklák alá. Miután a negyedik alkalommal érkeztünk sziklához, egyrészt a csapat fáradtságán, másrészt egy kisebb technikai hiba miatt felborultunk a Rafficával. Sajnos az egyik olasz versenyzőtársunk – az olasz kormányos fia- megsérült, a borulás közben a bummra esett. Őt motorossal partra kellett vinni, majd korházba. A későbbi vizsgálatok nem mutattak komoly sérülést nála. Ennek következtében sajnos ki kellett állnunk és fel kellett adnunk a versenyt.
A parton felmértük a hajót, a felszerelést, a károkat.

 
Fényképeket a galériában nézzétek meg!
 
Résztvevő tagok:
A két kormányos: Daniele Larcher és Király Zsolt
Tagok: Bence Zoltán, Fekete András, Puskás Tamás és az olasz legénység
 
Ajánlom figyelmetekbe:   www.clandesteam.eu/videoclan.html
 

© 2010-2015 raffica.hu - Minden jog fenntartva! email: info@raffica.hu

Designed and created by Adamic