Király Zsolt kormányozta hajó az olasz Barcolana versenyen


2010.10.15.
2010.10.10-én 10 órakor Olaszországban, Triestben ismét megrendezésre került a Barcolana.


Barcolana 2010

2010.10.10-én  10 órakor Olaszországban, Triestben ismét megrendezésre került a Barcolana.  Ezen a versenyen 1880 hajó indult különböző kategóriában. A sok maxi, 90-100 lábas vitorlások mellett megjelent egy hajótípus, twelve one designe, melynek kormányzására Király Zsoltot kérték fel. 

www.12od.hu

Egy lelkes olasz cég elővett egy korábbi elképzelést, már-már a polcokon porosodó hajótervet, melyet néhány magyar fiú segítségével, több hónapos munka révén megépített. A prototípus elkészítésének véghajrájában mi is részvettünk, Király Zsolt és Horváth Balázs. Segítettünk a bulba készítésben, árbocot állítottunk, vereteket szereltünk, szerelvényeztünk. Segítségünkkel sikerült a versenyelőtti napokban vízre tenni a Mac nevű hajót.

A vitorlás első útja igen izgalmas volt. Nyelvi nehézségeket leküzdve 3 horvát és egy ausztrál fiúval közösen sikerült a bevitorlázás, a nyílt tengerre való kijutás. A tengeren megküzdöttünk a széllel, a hullámokkal, de az összbenyomás nagyon kedvező volt mindenki részéről.A verseny napján már nagyon izgatott volt a csapat.
A rajt előtti helyezkedés nem kis feladat volt a sok hajó között, de tőlünk megszokott módon ismét az első sorból, a maxik mellől rajtoltunk.1-1,5 km táv megtétele után a blister egyik sarokkötele elszakadt, amit leszerelés és javítás után újrakötöttünk. Az első bója felé futatott menetünk volt, ahol elég jó helyezéssel haladtunk. Az első forduló után hátszeles szakasz következett, ahol még mindig a nagyhajók között raumolgattunk.

A betétbóját is sikeresen kerültük az összegyülemlett hajók között. A Miremare kastélynál a part felé nyitottunk, ami jó döntésnek tűnt, hiszen 10 hajót ezen a szakaszon megelőztünk.


 
A verseny időtartama kb 2 óra volt számunkra.

Az 1880 indulóból összetettben 77-helyen végeztünk!

Kategóriájában 150 hajó indult, ahol az 5-helyezést tudtuk megszerezni.

Részünkről sikeresnek mondható ez a verseny!

Magyar résztvevők: Király Zsolt, Horváth Balázs

Galériánk itt tekinthető meg!

www.barcolana.it
 

© 2010-2015 raffica.hu - Minden jog fenntartva! email: info@raffica.hu

Designed and created by Adamic