Király Zsolt 2010 Évértékelő beszámolója


2011.01.28.
Rengeteg célt és feladatot tűztünk ki magunknak a 2010-es évre, melyeket a csapat minden tagja magáénak érzett.


Rengeteg célt és feladatot tűztünk ki magunknak a 2010-es évre, melyeket a csapat minden tagja magáénak érzett. Hihetetlen nagy lendülettel vetettük bele magunkat az elkövetkező szezonba. Egyik legnagyobb fejlődésünk a Raffica felújítása volt A szezon előtti időkben igazi csapaépítő időszakunk volt, mivel a csapat tagjai közösen, akár saját magánéletét is feláldozva csiszolta, építgette-szépítgette, feljesztette a hajót. Megújult  a külseje, ezüst metál színével igazán feltűnő hajó lett a mi kis magyar tengerünkön. Új csörlők, kötelek, tartozékok kerültek a Rafficára, de az új vitorlák is igazán sikeressé tettek bennünket. Tavaszra elkészültünk a srácokkal az átépítésekkel, és az első adandó alkalommal vízre is tettük a hajót.

A másik nagy fejlődést a marketing tevékenységünkben mondhatjuk el. Elkészült a várva-várt web oldalunk, ahol állandó friss híreket közlünk, nyomon követhetőek versenyeink, eredményeink, aktivitásunk. Több médium, különösen a szakmai újságok figyelemmel voltak felénk, rendszeresen cikkeztek rólunk, igyekeztek állandóan nyomon követni életünket. Elindítottuk a Raffica Vse facebook oldalát, elkészült egy színvonalas bemutatkozó anyagunk szponzorok és érdeklődők felé.

A Raffica ismét az én kormányzásommal vágott neki az évadnak. A Sponsor Wanted kormányosi posztja viszont változott az előző évekhez képest. Egyik korábbi csapattag, Priczel Vilmos feladata lett kormányzás, a csapat összeállítása, majd a legfontosabb feladata: a lehető legjobb eredmények elérése. Állandó csapattagunk lett az Irigy Hónaljmirigyből Sípos Tamás és Papp Feri is.A legjobb eredmény eléréséért még tavaly eldöntöttem, hogy az addigi hiányosságunkat pótoljuk, és amennyit lehet edzünk. Így vízen folytattuk a felkészülést. A befektetett munka nem maradt eredmény nélkül. Itthon és külföldön is kiváló eredményeket értünk el, ahol elindultunk, ott szinte mindig dobogón álltunk.

Nagy riválisunkkal, a Rauschenberger Miki által irányított Principessa-val egész évben szoros versenyben voltunk. A Principessa szinte csak akkor volt előttük, amikor a Sponsor Wanted-del indultunk a versenyen. Bár nem egy kategória a két vitorlás, mégis tisztességesen helyt álltunk a Libera ellen. Fordult a sorrend, amikor a Libera a Libera ellen ment. Ekkor rendre a Raffica végzett a Principessa előtt.
A Pünkösdi Regatta első napját megnyerte a Raffica, de sajnos nem csatázhattunk Rausch-sal. Mikiék nem hivatalosan rajtoltak el, csak edzettek. Aztán jöttek sorra a többi versenyek. 
 
Itthon a legnagyobbat, a Kékszalagot végre sikerült több kategóriában is megnyerni! Egyedül az abszolút győzelem várat még magára, bár a katamaránokkal szemben derekasan helytálltunk. A katamaránok után a Raffica lett a leggyorsabb egytestű! Megnyertük a yardstick-ot, az egytestűek abszolút versenyét, és a Legjobban Navigáló különdíjat is. A Sponsor Wanted ezen a versenyen inkább celeb hajó volt. Vili csapatát  ”erősítette” többek között a Tomi és Feri a Mirigyektől, valamint a Rippel fivérek. 
 


Több szakmai regattán is rajthoz álltunk, de nem a szokásos csapatösszeállítással. Ezeken a versenyeken bérvitorláztunk, ahol a ”bérlők” elvárásainak minden esetben igyekeztünk megfelelni.

A hazai futamokon túl többször jártunk külföldi versenyeken is. A Rundum-ra versenycsapattal érkeztünk, de a címvédés az idén nem sikerült sajnos. Nagyon élvezetes éjszakai verseny volt, fáradtságunkat azonban hamarosan feledtük, mivel mind a szervezők, mind többi külföldi libera csapat hihetetlen barátsággal fogadtak bennünket.  


 
Jártunk Olaszországban is a Gorla-n, a Centomiglia-n is, ami közös olasz-magyar project volt.
 
 

Ebben a versenyszezonban több sikeres eredményt is elértek a Raffica Vse tagok:
A Barcolana-n Horváth Balázs és jómagam megtisztelő feladatott kaptunk, amikor felkértek minket a Twelve onedesign prototípus verseny közbeni bevitorlázására. Beszálltunk a vitorlás építésének utolsó fázisába, majd rajthoz álltunk vele. A siker természetesen itt sem maradt el. 1800 versenyző hajóból a 77.helyen végeztünk!

A Raffica VSE kiemelkedő versenyzője, Karácsony Réka országos Melges 24-es bajnokságon VI.helyezést ért el.
Az Európa 30-as fedélzetén találkozott az Raffica Sailing Team két kormányosa. Az OB-n Vili kormányozta Zarándokkal magabiztosan nyertük a verseny, ahol én taktikusként szerepeltem.

Keller András 50-es bajnokságon I. helyezést,  valamint Nautic ranglistán csapata szintén  I. helyezést ért el. Egy korábbi tervünket sikerült az idén megvalósítani, létrehoztuk a Raffica vitorlás tábort gyerekek számára, ami nagyon sikeresnek bizonyult. Popey és az oktatást tartó fiatalok igen lelkesen vezették ezt a nyári programot. Nyár végére sikerült saját kalózokat és felszerelést is beszerezni a tábor számára, így jövő évi felszerelés már biztosítva van.

A nyáron készült képekből három kiállítást is rendeztek külső szervezők, melyekre, mint díszvendéget meghívták a csapatunk kormányosait is.Az idei évi fejlődésünkhöz, a sikereinkhez támogatók sora járult hozzá. Több éve kiemelt, fő támogatója a csapatunknak az IGN Zrt. Ügyvezetője Harajka Róbert évek óta töretlenül hisz bennünk, és bízik a Raffica Sailing Team-ben. Egy sportruházati cég jóvoltából idén már egységes HH ruhában jelenhettünk meg a versenyeken. A Raffica és a Sponsor Wanted edzéseinek, és versenyeinek útvonalrögzítését, és élő közvetítését idén is a Snewisport biztosította. A Planai beszállt a Kékszalagba a Sector-ral együtt. A Rundum szereplés több céget is csábított, így felkerült a támogatók sorába a Lloyd, a bavaria.hu, és a Globdental Fogászati Klinika. A Hyundai a Média Kupán való részvételt szponzorálta. Az Egyptours, IH Klinika és a Baumit mellett nem lehetett nem észrevenni a hatalmas NEO FM feliratot sem.  
 
Tv szereplések mellett több alkalommal rádióban is szerepelt a csapat, Sipos Tomit pedig egyik reggel Ganxta Zolee faggatta.
 
Az év végének közeledtével megtartjuk évértékelő összejövetelünket, majd következhet a Legkomolyabb Vidám Csapat utolsó nagy bulija, a szilveszteri találkozó Balatonalmádiban.
 
Részemről elégedett vagyok a csapat idei teljesítményével. Voltak sikerek, voltak hibák, amiket korrigálni kell a jövő szezonra. További célokat tűztem ki, tovább küzdök a csapat álmaiért, a saját álmaimért. Jövőre a Kékszalag a hagyományos rendszerben kerül megrendezésre, így a Sponsor Wanted-on a sor, hogy megszerezzük a régóta várt aranyérmet.    
 
2010. Király Zsolt - Raffica VSE elnök, kormányos 
 

 

© 2010-2015 raffica.hu - Minden jog fenntartva! email: info@raffica.hu

Designed and created by Adamic