44. Kékszalag


2012.07.04.
Már csak egy nap és kezdődik a Kékszalag! Az gondolom, hogy ebben a szezonban nagyon szépen szerepeltünk minden itthoni és minden külföldi versenyen.

Már csak egy nap és kezdődik a Kékszalag!

 Király Zsolt a Kékszalagról:

"Már nagyon várjuk az idei megmérettetést!

Az gondolom, hogy ebben a szezonban nagyon szépen szerepeltünk minden itthoni és minden külföldi versenyen. Az Évadnyitón ugyan a Hercegnő után futottunk be, de a Pünkösdi Regatta és a többi hazai verseny nagyon jó küzdelem és egyben edzés is volt számunkra. A RundUm és a Bol dOr sikere további erőt adott a csapat számára.
 
Azt látom, hogy minden év egy fejlődési lépcsőfok számunkra, az idén méginkább összeszedettebb a Sovereign-Raffica csapat, ezáltal folyamatosan fejlődünk a vitorlázásban.  Mára egy teljesen összeszokott csapattal versenyzünk, ahol mindenki igyekszik a maximumot kihozni a saját magából és a hajóból. A csapatösszeállítás egy fix keretből áll, de egy-egy versenyre felkérésünkre csatakozik hozzánk más  vitorlásversenyző is.  

Ebben az évben a hajón nem végzetünk extra felújítást, a "kötelező" karbantartási munkálatokat tettük meg, illetve egy 160-as génua vitorlával bővült a felszerelésünk. A korábbi hajófejlesztések után, az idén kizálólag a versenyzés a célunk.
A 44. Kékszalag ismét az egytestű és a többtestű hajók versenye. Természetesen célunk az összetettben az élmezőnyben, esetleg az első helyen végezni, de ez nagyon szélfüggő. 2009-ben több katamarán ellen sikerült az első helyen befutnunk a németországi RundUm-on, de ehhez a teljesen nekünk megfelelő széljárásra volt szükség. Ha a Balatonon nekünk kedvez a szél, akkor bármi előfordulhat. De ésszerűen az egytestű hajók abszolút győzelme a kitűzött cél számunkra.

A Kékszalag után következik a nyári balatoni versenyek sorozata, majd ősszel ismét a Centomoglia vár ránk. Bízunk benne a tavalyi sikert sikerül megismételnünk! :)

Mindenkit várunk a Kékszalag szurkolótáborába, a versenyt és a Raffica útvonalát nyomon lehet követni a www.snewisport.com oldalon.  
 Hajrá Raffica!"

© 2010-2015 raffica.hu - Minden jog fenntartva! email: info@raffica.hu

Designed and created by Adamic